Için basit anahtar Yangın Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın sırasında emniyetliğin sağlanması ve şayan şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bâtınin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sebebiyle yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın bırakma edilmesine olanak tanır.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da yan hileıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin katı nöbet, yangın bapları alelumum özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar gayrı yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla denetçi edilen mekanizma yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Kupkuru olarak anlamanız muhtevain dunya henüz önce uygulaması yapılmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle üleşmek isterim.

Yangına Dayanıklı Baplar ile alakadar her detaya değindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın Kapısı Kolu aşağı sevap itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı Panik Branş kuruluşsında kullanılır. Muhatara takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı fonksiyonel ve dört başı mamur olmalıdır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları bizatihi otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın Bapsı, acil durumlarda örgüdan emin bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve beşer hayatını başlıca düz, Yangın Kapısı strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın makul bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangınlar gâh o denli şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Sevap ağırlıklmış bir yangın bapsı binanın sineindeki yapı sakinlerinin dışarı tahliyesini sınırlı süre emniyetli hale getirir.

Ancak enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla içinlaşacaklarından tasa ettiğini de sözlerine ekliyor.

üstıcı malzeme derunermeyen ve tarafıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cenahıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, akarsu sprey ve benzeri özge kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Report this wiki page